מאסטר בתזונה אנושית והתנהגות הקשורה למזון
University of Helsinki
מידע מפתח
מיקום הקמפוס
Helsinki, פינלנד
שפות
אנגלית, פִינִית, שוודית
פורמט לימוד
בקמפוס
מֶשֶׁך
2 years
לִפְסוֹעַ
זמן מלא
שכר לימוד
EUR 15,000 / per year *
מועד אחרון להגשת בקשה
בקש מידע
תאריך ההתחלה המוקדם ביותר
Aug 2024
* לסטודנטים שאינם האיחוד האירופי/EEA
מבוא
מדוע אנו אוכלים כפי שאנו אוכלים?
מה קורה למזון בגופנו? כיצד התזונה שומרת על בריאותנו? כיצד נלמד כיצד אנשים משתמשים במזון? כיצד התרבות משפיעה על בחירת המזון שלנו? כיצד אוכל דן בתקשורת? כיצד נוכל לשנות התנהגות הקשורה לאוכל?
תכנית המאסטר בתזונה אנושית והתנהגות הקשורה למזון (HNFB) מתמקדת בתזונה אנושית, התנהגות הקשורה למזון וצריכת מזון מנקודות המבט של תזונת בריאות הציבור, פיזיולוגיה של תזונה ומדעי החברה.
לומד
תכנית המאסטר בתזונה אנושית והתנהגות הקשורה למזון (HNFB) מתמקדת בתזונה אנושית והתנהגות וצריכה הקשורים למזון מנקודות המבט של תזונת בריאות הציבור, פיזיולוגיה תזונתית ומדעי החברה.
התוכנית בנויה סביב תזונה אנושית, התנהגות וצריכת מזון הקשורים למזון, וכן שיטות מחקר נלוות. נושאים המבוססים על מטרות פיתוח בר קיימא - כגון בריאות ורווחה טובה, אפס רעב, שוויון, קיימות אקולוגית ותרבותית - מוטמעים בכל התוכנית.
קבלה
תכנית לימודים
בהיקף של 120 נ"ז (ECTS), ניתן להשלים את התכנית לתואר שני בתזונה אנושית והתנהגות הקשורה למזון בשנתיים אקדמיות. התכנית כוללת שני קווי לימוד - תזונה אנושית והתנהגות הקשורה למזון - אחד מהם תבחר במהלך תהליך הגשת הבקשה. התואר כולל:
- 75 נ"ז לימודים מתקדמים, כולל עבודת הגמר לתואר שני (30 נ"ז)
- 45 נ"ז של לימודים אחרים, שיכולים לכלול לימודים מתכנית תואר משלך או תכניות תואר אחרות, תקופת הכשרה מעשית או לימודים בינלאומיים
- קריירה אוריינטציה ותכנון הקריירה
- תכנית לימודים אישית
התוכנית מתמקדת ב:
- תפקיד התזונה וגורמי חיים אחרים בקידום בריאות ומניעת מחלות
- המנגנונים שבאמצעותם מזון משפיע על הגוף שלנו ברמת הביולוגיה המולקולרית
- בחירות מזון והתנהגות הצריכה, והאמצעים להשפיע עליהם באמצעות מדיניות, התערבויות ותקשורת
- שירותי מזון והנהלתם
- תרבות מזון ותנועות חברתיות
- תיאוריות ושיטות מחקר בתחומי התזונה והתנהגות הקשורה למזון
האופי הרב-תחומי של התכנית לתואר שני מספק אפשרויות רבות ללימודים אחרים. אתה יכול גם לבחור ללמוד באוניברסיטאות פיניות או בינלאומיות אחרות.
קורסים והוראה
הקורסים בתכנית לתואר שני בתזונה אנושית והתנהגות הקשורה למזון משלבים שיטות לימוד שונות, כגון:
- צור קשר עם הוראה, הרצאות
- עבודה קבוצתית
- מצגות בעל פה
- דוחות בכתב (יחיד, זוג, קבוצה)
- מחקר עצמאי
- עבודת מעבדה ומשימות אחרות ודוחות קשורים
- לימוד כתבי עת, בחינות קבוצתיות, בחינות בכתב, מסות ביתיות
- סמינרים
המגוון של שיטות הלמידה משפר את ההתפתחות והיישום שלך של מיומנויות חשיבה, טיעון ופתרון בעיות ביקורתיות.
תזה לתואר שני
לתזה לתואר שני (30 ECTS) אתה לומד ומנתח נושא משמעותי הקשור לתכנית לתואר שני זה. ניתן לכתוב את התזה במסגרת פרויקט מחקר גדול יותר, בשיתוף עם חברות ומוסדות ציבור, או באופן עצמאי. נדרשים כ-6 חודשים של עבודה במשרה מלאה כדי להשלים את התזה.
במהלך הסמסטר שבו אתה מתחיל לתכנן את עבודת הגמר שלך, אתה מתחיל גם את סמינר התזה לתואר שני (5 ECTS). זהו סמינר חובה לכל הסטודנטים. בסמינר זה תקבלו הדרכה מהמורים, וגם תמיכת עמיתים והערות מתלמידים אחרים שנמצאים באותו שלב בתכנית HNFB. אנו שואפים לרב-תחומיות אמיתית ולכן כל הסטודנטים בסמינר זה נמצאים בקבוצה אחת, ללא קשר לנושא התזה שלהם.
בחינת ספרות מתקדמת (5 ECTS) מתקיימת בסוף התכנית. הבחינה נפרדת לשני מסלולי הלימוד. הבחינה עשויה לכלול קריאת כתבי עת מדעיים, בעיקר מאמרי סקירה ו/או ספרי לימוד מתקדמים מאוד. הרעיון של הבחינה הוא להחזיר אותך לכל הנושאים הרלוונטיים של תוכנית מאסטר זו וזה גם יגרום לך להבין כמה למדת.
סטודנטים וחיי סטודנטים
חיי הסטודנטים ובעיקר תרבות ארגון הסטודנטים עשירים ומגוונים במיוחד בפינלנד. גם University of Helsinki קהילת הסטודנטים פעילה מאוד. יותר מ -250 ארגוני סטודנטים פועלים במסגרת אגודת הסטודנטים של University of Helsinki (HYY), החל מארגוני סגל ונושאים לארגונים פוליטיים וחברתיים, ומקהלות ותזמורות ועד מועדוני ספורט ומשחק. פעילויותיהם כוללות חגיגות יום נישואין, מסיבות ארוחת ערב אקדמיות, אירועי תרבות, מפגשים וטיולים.
כסטודנט וחבר באיגוד הסטודנטים (HYY), אתה זכאי להטבות ושירותים רבים. לדוגמא, דיור סטודנטים בר השגה, שירותי בריאות בסיסיים, מתקני ספורט וארוחות במחיר סטודנטים. אתה מקבל גם הנחות רבות, למשל על דמי תחבורה ציבורית ברחבי הארץ.
אזורים נושאיים של מודולי הליבה
מודולי הליבה של לימודי HNFB מכסים שלושה תחומים נושאיים ועליך לכלול לפחות אחד מהם בלימודיך בהתאם למסלול הלימודים שלך.
מסלול התזונה האנושית מספק שני מודולי ליבה המתמקדים בהיבטים הביולוגיים ובריאות הציבור של הדיסציפלינה:
- פיזיולוגיה תזונתית ותזונה מולקולרית: השפעת התזונה וגורמי אורח חיים אחרים על הפיזיולוגיה והבריאות של האדם, כמו גם המנגנונים הבסיסיים ברמת הביולוגיה המולקולרית
- תזונת בריאות הציבור: תובנה לגבי הגורמים התזונתיים המשפיעים על בריאות אוכלוסיית המדינה וקבוצות האוכלוסייה והשימוש בתובנה זו לקידום בריאות, וכן שאלות תזונתיות הקשורות לשירותי מזון ולתעשיית המזון.
המסלול להתנהגות הקשורה למזון מספק מודול ליבה אחד המתמקד בהיבטים החברתיים וההתנהגותיים של אוכל ואכילה:
- התנהגות הקשורה למזון בחברה משתנה: הדרכים שבהן בחירת מזון קשורה לגורמים אינדיבידואליים, תרבותיים וחברתיים, בניית זהות, חברת הצריכה, וכן מדיניות מזון ובריאות
מודול ליבה: פיזיולוגיה תזונתית ותזונה מולקולרית
הכרת המנגנונים שבאמצעותם דיאטה משפיעה על תהליכים תאיים הוא בסיסי בהבנת האינטראקציות בין תזונה לבריאות. יתר על כן, דרושה תובנה לגבי הגדרות המחקר והשיטות אם רוצים להבין ולהעריך ראיות מדעיות. פיזיולוגיה תזונתית ותזונה מולקולרית מתמקדת בהיבטים הביולוגיים של חומרים מזינים, מרכיבי מזון אחרים, דיאטות ואכילה, כמו גם עיצובי המחקר הניסיוני במדעי התזונה.
הקורסים מקנים לסטודנט רקע תיאורטי נרחב על חילוף החומרים של חומרים מזינים ותפקידם בוויסות התפקודים הפיזיולוגיים וכן בפתופיזיולוגיה של המחלה. דיאטה ואינטראקציות גנים, כולל ויסות גנים על ידי רכיבי תזונה ותזונה ואפיגנטיקה, מכוסות. הסטודנט יקבל הבנה של עיצובים ושיטות הליבה של המחקר בחקר תזונה ניסיוני.
קורסים:
- פיזיולוגיה תזונתית מתקדמת
- פתוביולוגיה של מחלות כרוניות
- חקר תזונה ניסיוני
מודול ליבה: תזונה לבריאות הציבור
על ידי לימוד תזונת בריאות הציבור, התלמיד ילמד על אינטראקציות בין תזונה לבריאות מנקודת מבט מבוססת אוכלוסיה. הנושאים כוללים קביעות של צריכת מזון, כלומר כיצד הרגלי מזון וצריכת תזונה קשורים לגורמים סוציו-דמוגרפיים שונים כמו מין, גיל, רקע השכלה, הכנסה ומקום מגורים. יתר על כן, התלמידים מקבלים תובנות חדשות כיצד ניתן ללמוד צריכת מזון וצריכת תזונה באוכלוסיות גדולות וכיצד הם קשורים לבריאות האוכלוסייה. חלק מהקורסים כוללים נושאים יישומיים יותר, כמו כיצד לשנות התנהגות תזונתית של אוכלוסייה וכיצד לתכנן דיאטות בשירותי מזון, למשל, למטבח גדול המספק ארוחות לבתי ספר.
המחקרים כוללים שיטות אפידמיולוגיות מתקדמות וסטטיסטיקה. הלמידה תוקל על ידי שימוש בנתונים אמיתיים והכשרה סטטיסטית. מודגשים שיקולים מתודולוגיים במחקרים אפידמיולוגיים תזונתיים ופרשנות ביקורתית של תוצאות. בהשתתפות בקורסים לקידום בריאות, תהיה לסטודנט גם אפשרות לקפוץ לעבודת פרויקט אמיתית ולתכנן פרויקט לקידום בריאות כעבודה קבוצתית. סוגיות גלובליות, במיוחד עם התמקדות במחלות כרוניות במדינות מתפתחות, נלקחות גם בחשבון במחקרים.
קורסים:
- תזונה וחברה
- אפידמיולוגיה תזונתית
- שירותי תזונה ומזון
- מערכות מזון ותזונה במדינות בעלות הכנסה נמוכה ובינונית
מודול ליבה: התנהגות הקשורה למזון בחברה משתנה
התנהגות הקשורה למזון בחברה משתנה מתייחסת לדרכים שבהן בחירות מזון ודפוסי אכילה קשורים לגורמים אינדיבידואליים, תרבותיים וחברתיים-פסיכולוגיים. הוא מתמקד בתופעות עכשוויות הקשורות לאכילה, כמו גם בשינויים בחברה ובחיי יחידים. תיאוריות ומתודולוגיות כמותיות ואיכותניות ממדעי החברה נבדקות ומיושמות.
התנהגות הקשורה למזון בחברה משתנה מפתחת ומעמיקה את הבנת התלמיד לגבי תפקידו של המזון בחברת צריכה מודרנית. הוא מראה כיצד תרבות האוכל קשורה לבניית זהות ותנועות חברתיות. הוא לומד את האמצעים להשפיע על בחירת המזון באמצעות מדיניות, התערבויות ותקשורת. התנהגות הקשורה למזון בחברה משתנה מכוונת לתלמידים המתעניינים במגוון נושאי המזון והתזונה והדרכים לחקור ולהשפיע עליהם על בסיס גישה מדעית חברתית.
קורסים:
- גישות תיאורטיות ומתודולוגיות במחקר על התנהגות הקשורה למזון
- שינוי התנהגות ותכנון התערבות
- תרבות קולינרית בת קיימא
גלריה
תוצאת התוכנית
מדוע תזונה אנושית והתנהגות הקשורה למזון?
מטרת התכנית לתואר שני היא לאפשר לך:
- להבין את משמעות התזונה לפיזיולוגיה ובריאות האדם
- למד לנתח את ההיבטים הפיזיולוגיים, הפסיכולוגיים, החברתיים והתרבותיים הקשורים לבחירת מזון של יחידים וקהילות
- להכיר במגוון נושאי המזון והתזונה והדרכים להשפיע עליהם
בסיום הלימודים אתה מוכשר לעבוד בתפקידי מומחים, הוראה, מחקר וניהול במגזר הציבורי, עמותות וחברות וכיזם עצמאי. ההשכלה מספקת לך יכולות ומיומנויות מעמיקות בתחום הספציפי בעבודת ידע, כמו גם זהות מקצועית מוצקה.
אפשרויות קריירה
התכנית לתואר שני בתזונה אנושית והתנהגות הקשורה למזון מכשירה אותך לעבודה בתפקידי מומחים, הוראה, מחקר וניהול במגזר הציבורי, ארגונים לא ממשלתיים וחברות, וכיזם עצמאי. ההשכלה מספקת לך יכולות ומיומנויות מעמיקות בתחום הספציפי בעבודת ידע, כמו גם זהות מקצועית מוצקה.