מאסטר בתזונה קלינית
University of Tartu
מידע מפתח
תבחר מיקום
מיקום הקמפוס
Tartu, אסטוניה
שפות
אנגלית
פורמט לימוד
בקמפוס
מֶשֶׁך
2 years
לִפְסוֹעַ
זמן מלא
שכר לימוד
EUR 5,000 / per year
מועד אחרון להגשת בקשה
בקש מידע
תאריך ההתחלה המוקדם ביותר
Sep 2024
מבוא
- ה- University of Tartu שייך ל-1% המובילים של האוניברסיטאות בעולם.
- לאחר השלמת התואר השני בתזונה קלינית, תהפוך למומחה שיכול לשלב ביעילות ידע קליני ומדעי בסיסי כדי ליצור תוכניות תזונה ולייעל את הטיפול בחולים.
- כל מי שיש לו תואר ראשון או מקביל בכל תחום הקשור לבריאות ואנגלית טובה זכאי. ניסיון קודם עשוי להיות קליני, מעבדתי, בריאות הציבור או מדעי גרידא.
- תוכנית זו היא היחידה מסוגה באיחוד האירופי.
התכנית לתואר שני בתזונה קלינית מתקיימת במקום בטארטו. תכנית הלימודים מעניקה ידע רחב בביוכימיה, פיזיולוגיה ומטבוליזם, העומד בבסיס ההוראה הקלינית. מתכונת הלימודים כוללת הרצאות, סמינרים ועבודה מעשית.
בשנה הראשונה, תקבל סקירה טובה של כמעט כל ההיבטים של תזונה קלינית,UT הדגש הוא על תרגול בבית חולים עם מטופלים מבוגרים. אנו כוללים את העקרונות והשיטות של מחקר מדעי ודיון באתיקה רפואית.
הפעילות העיקרית של השנה השנייה היא פרויקט מחקר לתואר שני. ניתן לעשות זאת בטארטו, בעיר הולדתו של הסטודנט או במרכז אקדמי אחר. כמו כן מתקיימת התמחות בה הסטודנט עובד במרכז תזונה מוכר על מנת לצבור ניסיון מעשי הקשור לקריירה שלו. ניתן לעשות זאת גם באסטוניה או בחו"ל.
המייסד והמרצה הראשי של התוכנית הוא פרופסור אלסטייר פורבס, שהקים בעבר קורס תזונה קלינית ב-UCL, לונדון.
קבלה
מלגות ומימון
אין פטור משכר הלימוד.
תכנית לימודים
מודולים
1. מודול מבוא
2. מבוא למדע קליני
3. מודול קליני 1
4. מודול קליני 2
5. מודול קליני 3
6. מודול בחירה
7. תרגול
8. חדשות טובות בתזונה קלינית
9. עבודת מאסטר
10. מקצועות בחירה
דירוגים
University of Tartu שייכת ל-1.2% המובילים של האוניברסיטאות בעולם.
תוצאת התוכנית
לאחר סיום התוכנית, אתה:
- לדעת את היסודות של ביוכימיה תזונתית, פיזיולוגיה ומטבוליזם;
- יכול להעריך את הצרכים התזונתיים הקליניים של המטופלים;
- להכיר את העקרונות של ויסות מטבולי של מתח ותנגודת לאינסולין.
- להכיר את העקרונות של הפחתת מתח כירורגית וניהול תזונה בחולים פרי-ניתוחיים וטיפול קריטי;
- להבין את הבעיות התזונתיות של חולים עם גידולים ממאירים ואת הבעיות התזונתיות המיוחדות של האורגניזם החולה;
- להבין מאזני נוזלים חריגים ולהכיר את השפעות האלכוהול על תזונה ובריאות במקרה של מחלה;
- להבין את ההשפעות המטבוליות של פציעות ראש וכוויות;
- להבין את השינויים התזונתיים של מחלות המשפיעות על הכבד, הכליות, המוח ודרכי הנשימה
- יכול לתכנן תזונה מתאימה והמלצות תזונתיות להשמנה, סוכרת, אנורקסיה נרבוזה ואלרגיות למזון;
- מכוונים במוזרויות של האכלה מלאכותית בבית;
- יכול להשתמש בכלי מחקר סטטיסטיים ורפואיים בסיסיים לתכנון תזונה;
- לשלוט בשיטות של ניתוח ביקורתי ופרשנות של ספרות ובמיומנויות של כתיבה והצגת מאמרים מדעיים.
שכר לימוד בתוכנית
אפשרויות קריירה
תת תזונה והבעיות המתגברות הקשורות להשמנה מצביעים על צורך קליני הולך וגובר באנשי מקצוע בעלי השכלה רלוונטית. השלמת התואר השני תספק את הידע והמיומנויות הדרושים לפיתוח תזונה קלינית בבתי חולים, שיטות משפחה, בתי אבות, רפואת ספורט, בריאות הציבור ותעשיית המזון. כיום יש צורך גדול במומחים מוסמכים אקדמיים בחלק גדול מאירופה. מילוי תכנית המאסטר לתזונה קלינית צריך להיות משפר קריירה.