תכנית לתואר שני במדעי התזונה
Karolinska Institutet
מידע מפתח
מיקום הקמפוס
Stockholm, שבדיה
שפות
אנגלית
פורמט לימוד
בקמפוס
מֶשֶׁך
1 שָׁנָה
לִפְסוֹעַ
זמן מלא
שכר לימוד
SEK 200,000 / per year *
מועד אחרון להגשת בקשה
בקש מידע
תאריך ההתחלה המוקדם ביותר
בקש מידע
* אם יש לך אזרחות בתוך האיחוד האירופי / EEA, או שוויץ, אתה לא נדרש לשלם בקשה או שכר לימוד.
מלגות
חקור הזדמנויות למלגות כדי לעזור במימון הלימודים שלך
מבוא
מדעי התזונה הוא תחום מתרחב, רב תחומי, הבוחן את תפקיד הדיאטה בבריאות האדם. תכנית התואר השני במדעי התזונה מעניקה לתלמיד ידע מעמיק על בסיסו המדעי ושיטות המחקר בתחום. ידע זה רלוונטי לחינוך לדוקטורט או לעבודה אחרת הקשורה לתחום התזונה.
מצגת תוכנית
לאורך ההיסטוריה נשמעו טענות רבות בנוגע לתפקיד הדיאטה על בריאותנו. במהלך העשורים האחרונים האחרונים חלה התפתחות אדירה בתחום והידע התזונתי גדל משמעותית. תכנית התואר השני במדעי התזונה שמה לה למטרה להגדיל את כישורי התלמיד בעבודה עצמאית בתחום התזונה מטעמים מדעיים. תחומים שנמצאים בסמסטר הראשון של התוכנית כוללים כיצד סוגים שונים של מחקרים תורמים לידע המהווה את הבסיס להמלצות התזונה והפעילות הגופנית, תוך התחשבות בהיבטי הקיימות. כלול גם ידע מעמיק במנגנונים מולקולריים וגנטיים שבבסיס השפעת הדיאטה על האורגניזם. מתמודדת גם מתודולוגיית הערכה לגבי צריכת תזונה, פעילות גופנית וכושר, תוך התמקדות בהבנת התוקף, תחולתן והערכת התוצאות. בחלק הראשון של התוכנית, שיטות למניעת מחלות ולקידום הרגלים תזונתיים בריאים ופעילות גופנית, למשל באמצעות טכנולוגיית אינטרנט וטלפונים ניידים. נקודות מבט והשוואות עולמיות כלולות בכל הקורסים.
הסמסטר השני מורכב מפרויקט תואר הכולל 30 נ"ז. כאן יש לסטודנט אפשרות לבחור פרויקט ללימוד מעמיק, תלוי ברקע ובאינטרס שלו, בתחומים שונים של מחקר תזונתי. לדוגמא, הפרויקט יכול להיות מולקולרי, פיזיולוגי, קליני, אפידמיולוגי או בריאות הציבור.
קרא עוד כיצד מובנית התוכנית בתכנית הלימודים .
אפשרויות קריירה
התוכנית מכינה את התלמיד ללימודי דוקטורט נוספים או לעבודה אחרת המתייחסת לתחום התזונה בו נדרשת הבנה של העקרונות המדעיים. לדוגמא זה יכול להיות בעבודה המקדמת בריאות במגזר הפרטי או הציבורי, לאומית או בינלאומית.
עוד מידע
למידע נוסף על יישום, דרישות כניסה וספציפיות לבחירה, בקרו בתוכנית לתואר שני במדעי תזונה באתר Karolinska Institutet .