התקדמות המדעים הקשורים לתזונה, כגון ביוכימיה, ביולוגיה מולקולרית, פתופיזיולוגיה, טוקסיקולוגיה ודיאטה הופכים את התזונה לאחד המדעים היישומיים, המודרניים והמרתקים ביותר; לכן, זה דורש ניתוח לא רק מנקודת מבט מדעית אלא גם מנקודת מבט אנושית. בהקשר זה, תזונה צמחונית מוצעת כמודל חלופי לתזונה המבוסס על עקרונות אתיקה, בריאות ואקולוגיה.
מספר הצמחונים במדינות המערב גדל ללא הרף; עם זאת, לאור הביקוש הגובר הזה, לאנשי מקצוע עדיין אין את הכלים הזמינים להיענות לבקשות של הצמחונים ושל אלה המעוניינים להפוך לצמחונים. נכון להיום, איש המקצוע זקוק להכשרה מתמשכת המאפשרת לו לקבל רמת התמחות גבוהה, בהתאם לדרישת המשתמשים, הלקוחות או המטופלים עימם הוא מקיים אינטראקציה וכן המוסדות הציבוריים או הפרטיים בהם עובד איש המקצוע.
הדבר עורר את הצורך להכשיר אנשי מקצוע בתחום התזונה, המותאמים גם לתנוחות של ארגוני מדע בינלאומיים חשובים (התייעצו עם העמדה של האגודה האמריקאית לתזונה משנת 2009), והפיכת מושגים וכישורים של תחום זה של מדעי התזונה לזמינים. הניסיון החינוכי והמתודולוגיה שלנו מבטיחים חינוך קפדני ואיכותי.